Raoul Pal: Bitcoin bildar otroligt bulliga mönster, nästan inga handelsfrågor utom BTC mitt i skift från hopp till insolvens

 16. August 2020      
 Bitcoin   

Tidigare Goldman Sachs-chef Raoul Pal tycker att praktiskt taget allt är en underlägsen handel jämfört med Bitcoin.

Pal, som nu är VD för Global Macro Investor och Real Vision, säger att aktiemarknaden, guld och råvaror är bleka i jämförelse med BTC

”Jag började få den här ansträngningen som nästan ingen handel betyder förutom Bitcoin Era på denna punkt. Nästan allt är en sämre handel med Bitcoin. Och så började jag testa den hypotesen. Nu har jag inte ens skrivit upp det ännu så att människor hör detta för första gången, och jag har hänvisat till det på Twitter, men jag tittade på Bitcoin kontra allt.

Och det finns ingenting – utom för närvarande Ethereum och det är inom en kortsiktig tidshorisont eftersom det underpresterade massivt – men på någon meningsfull tidshorisont, oavsett om det är ett år, två år, tre år, fyra år, fem- år, sex år, Bitcoin är i princip bättre än allt, och det bryter ut mot allt, eller – en annan term – allt bryter ner mot Bitcoin. Det är som supernova som suger in allt annat kring det när det gäller prestanda. ”

Pal säger att han undrade om hans optimism blåsades upp på grund av Bitcoin volatilitet. Men när han skalade upp guldens volatilitet till Bitcoin nivåer, insåg han att den ädla metallen fortfarande inte såg bättre ut i jämförelse.

Handlaren pekar på ett antal pågående hausseartade utvecklingar för Bitcoin, inklusive problem med kinesisk styrning i Hong Kong; finansiell osäkerhet orsakad av det kommande valet i USA; nytt godkännande för nationella banker för att tillhandahålla depå- och förvaringstjänster för kryptokurser; och den kryptovänliga SEC-kommissionsledamoten Hester Peirces nyligen bekräftade ny mandat, bland annat.

Säger Pal

”Jag kan för närvarande inte hitta en anledning till att det inte kommer att stiga 100% eller 200% resten av i år …

I grund och botten är det för varje enskild institution att köpa det. Och vi får en chans att främst köra de finansiella marknadsaktörerna utan en gång utan dem som driver oss. ”