Coinbase CEO zegt dat Bitcoin en Cryptocurrency moeten evolueren om de massale adoptie te bereiken

 25. July 2020      
 Bitcoin   

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, vindt dat Bitcoin en crypto moeten evolueren en gemakkelijker te gebruiken moeten worden voordat ze op grote schaal kunnen worden toegepast.

In een nieuw interview met Peter McCormack, de gastheer van de What Bitcoin Did podcast, zegt Armstrong, die medeoprichter was van de toonaangevende Amerikaanse crypto-uitwisseling, dat BTC het internet moet volgen als het gaat om gebruiksvriendelijkheid.

“We hebben geen onnodige risico’s genomen met Bitcoin Era, en we hebben ervoor gezorgd dat het waarschijnlijk de tand des tijds zal overleven als de gouden standaard, en we kunnen andere oplossingen vinden met schaalbaarheid met laag twee. Ik denk dat de andere manier om er naar te kijken is: “Wat zou er gebeurd zijn als we een manier hadden gevonden om het veilig te schalen? Misschien hadden we geen behoefte gehad aan een aantal van die andere ketens die zijn ontstaan en de focus hebben verdeeld.

Ik denk dat het heeft geschaad de bruikbaarheid van cryptocurrency een beetje dat zelfs wanneer mensen komen naar Coinbase, en er zijn zo veel verschillende munten, ze moeten nadenken over, ‘Nou, als ik wil gebruiken DeFi ik heb om dit andere protocol te vinden en te leren over het’. Het heeft de leercurve verhoogd voor nieuwe mensen om in cryptocurrency te komen. En een van mijn grote overtuigingen is dat we het drastisch makkelijker moeten maken om het te gebruiken voordat het bij een miljard mensen terechtkomt. En ik wil echt dat het bij een miljard mensen terechtkomt.

Het is een beetje zoals het internet – als je de IP-adressen en DNS moest begrijpen om het internet te kunnen gebruiken, dan zouden waarschijnlijk niet veel mensen dat hebben. Ze moesten het zo eenvoudig krijgen waar het is, net als het klikken op een link in een webbrowser.”

McCormack heeft ook Armstrong gegrild over Coinbase’s controversiële beslissing om zijn blockchain analytics software te verkopen aan de Amerikaanse geheime dienst. De Drug Enforcement Administration (DEA) en de Internal Revenue Service (IRS) hebben ook interesse getoond in het gebruik van Coinbase Analytics om criminelen te identificeren die vertrouwen op cryptocurrency’s om geld te verplaatsen of hun activiteiten te verduisteren.

Armstrong zegt te hebben erkend dat de verkoop van deze software aan de overheid niet populair zou zijn onder sommige elementen van de crypto-gemeenschap. De CEO zegt dat hij een groot voorstander is van privacy en denkt dat encryptie de standaard zou moeten zijn in de financiële wereld zoals die op het internet bestaat. Hij zegt ook dat hij voorstander is van mensen die hun Bitcoin van Coinbase willen halen en er zelf voor willen zorgen.

Maar hij merkt ook op dat de overheid onvermijdelijk de gegevens in handen krijgt, of Coinbase de software nu verkoopt of niet.

Een van deze ongelukkige realiteiten van de wereld – wij hebben het niet gecreëerd – is dat de AML-regelgeving die er is in toenemende mate een blockchain-analyse verwacht. Het is belangrijk om op te merken dat blockchain analytics bedrijven – er zijn een heleboel van hen die er zijn, Chainalysis en anderen – in wezen gegevens verkopen die publiekelijk beschikbaar zijn. Ze zijn het aan het verpakken. Ze kijken naar alle publieke blokkades en zeggen: ‘Wat voor patronen zien we? En dat verkopen ze.

Dus dat is wat Coinbase Analytics ook doet. De reden dat we dat in huis hebben is dat we altijd proberen te voorkomen dat we klantgegevens delen met derden.

Armstrong zegt dat hij zich niet zou verzetten tegen een externe audit van de Coinbase Analytics code om de claim van het bedrijf te verifiëren dat het zich alleen baseert op openbaar beschikbare gegevens en niet op enige persoonlijke identificerende informatie.

De CEO zegt ook dat Coinbase werkt aan een intern project genaamd “Project Pamplona”, dat is gericht op schaalbaarheid en het vermijden van toekomstige website crashes tijdens periodes van hoge volatiliteit.